Korte bio

In 1945 ging in de materniteit te Tienen een wereld voor hem open: dé wereld !
Op schoolfeestjes en tijdens zijn legerdienst trad hij op met een drietal chansons van Aznavour en in de glorietijd van die andere beroemde Tieneraar, Tony Corsari, bracht Johny tijdens plaatselijke feestelijkheden allerlei imitaties om even later over te stappen naar Het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zijn leraar was Nand Buyl.

Eind jaren ’60 trad hij een aantal seizoenen op met de cabaretgroepen
Malingenkolder en Mam’sel.
Van 1971 tot 1975 was hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel en van 1976 tot 1983 aan het Fakkeltheater te Antwerpen.
Inmiddels kennen we ook zijn TV-loopbaan sinds ‘Axel Nort’, ‘Beschuldigde sta op’, ‘De Collega’s’, ‘Het Pleintje’, en een hele trits afzonderlijke TV-spelen.
Vanaf 1989 tot 2011 is hij Xavier Waterslaeghers, een vaste pion van ‘FC De Kampioenen’. Met ook nog drie bioscoopfilms wordt ‘FC De Kampioenen’ voorlopig afgesloten.
In 2017 vertolkte Johny “Berten De Nil” in de serie ‘Amigo’s’ op VTM.

Na ruim 34 jaar vloog in 2001 het deksel van de pot. Johny kon niet meer weerstaan aan zijn vroegere droom en bouwde een Aznavour-repertoire uit van ongeveer 45 liedjes. De obligate CD ‘Aznavoners’ mocht niet ontbreken.
2018 is het jaar van de Nederlandse adaptaties.
Waarom? Dat vertelt Johny tijdens ‘Et alors … en dan … Voners’.

2020 ­­- Johny 75